Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kimmy

15. 7. 2009 15:43
Spravne reseni

Nerozumim tomu, proc se cesti vladni predstavitele nedivaji po svete, co kde funguje a misto toho vymysli vselijake pochybne hybridy. Proc se nepodivat na zdravotni system ve Svycarsku nebo podporu pracujicich matek v Holandsku? Proc se nepoucit z chyb a uspechu jinych?

Bohuzel zasadni vec, ktera ceskym politikum chybi je zodpovednost - mam dojem, ze v politice jsou lidi jen sami pro sebe a vladu berou jako nejake piskoviste - nahrabat si pro sebe co nejvic, poskorpit se o lopaticku - ale nejaka zodpovednost za sve ciny nebo za sva rozhodnuti - to bolestne chybi.

0 0
možnosti
J

Jamil

10. 7. 2009 11:33
Problém

Jenže jak z toho, protože nevídím moc velký rozdíl mezi jednotlivými stranami, protože ať už je u moci jedna nebo druhá strana tak se deficit pořád zvětšuje. A pak člověk čte že by měli mít lidé na věcech určitou spoluúčast, ale tu už mají, jední do státu nalévají peníze z daní a druzí je z něj vytahují.Navíc léta ukázala že stát neumí s financemi dobře hospodařit.

Takže nejdřív by se asi měl reformovat stát z uřednického kolosu na něco pružnějšího, k tomu by nezaškodila reforma politických stran a potom by se mohlo konečně začít se zbylými reformami. Jenže přes tyto porodní bolesti se nikdo přenést nechce, tak raději budeme uměle udržovat naživu mrtvolu v podobě dnešního stavu.

Pak je ještě jedna možnost všechny ty poslance a senátory a náměstky atd. vyházet z oken, aby se to konečně rozhýbalo.[>-]

0 0
možnosti
L

lejnok

10. 7. 2009 11:28
tu "Lotyšskou cestu" bychom potřebovali jako sůl

R^

0 0
možnosti
A

A.AsalBerija

19. 1. 2010 10:26
Re: tu "Lotyšskou cestu" bychom potřebovali jako sůl

vy jste to rozsekl jako pan knize... ucit se od fusera a ne od mistra!!!;-D

0 0
možnosti
F1

Fikus 1

10. 7. 2009 9:53
Zadlužení bezesporu jsme

A socani rozhodně nabízí jeho další prodhlubování. Bohužel reforma zdravotnictví v podání ODS je naprosto nepřijatelná, protože je navržena tak aby přihrála velké toky peněz jistým lidem, kteří se už postarají aby jim z nich zůstalo co nejvíc. Nejsem proti soukromému zdravotnictví, ale proti jeho řetězení.  Privatizace skončila teď  a bezpracné příjmy různých skupin z těchto pramenů končí. Musí se tedy poohlídnou po jiných bezpracných příjmech. Tím je napíchnutí se na stálý tok státních (daňových peněz). Jenom chci říct, že neberu argumenty, že kdo není pro reformy ODS nemá odvahu. Nebo třeba nastavení pravidel a kdo ví na co všechno ještě apelují, to zní přece tak pěkně. Nebo že je lepší dělat něco než nic. Ptám se skutečně? Je totiž otázka jestli tyhle výkřiky nejsou jen přikrývka pro nějaké další tunelování. ODS sice tvrdí, že to tak není, ale nejsme dnešní a víme jak to u nás chodí kam se podíváme.

0 0
možnosti
TB

tombry

10. 7. 2009 9:55
Re: Zadlužení bezesporu jsme

SouhlasR^

0 0
možnosti
JN

palok59

10. 7. 2009 9:52
státní dluh

Tak mě napadá - většina, tedy naprostá většina států vykazuje státní dluh. Kdo, resp. který stát je tedy věřitelem? Od koho si všechny ty zadlužené státy půjčují? Třeba taková Emerika - kdo je jejím věřitelem, resp. kdo ji má v hrsti prostřednictvím půjček?

0 0
možnosti
S

Stoura

10. 7. 2009 9:54
Re: státní dluh

Čína. Dolarová akitva Číny odpovídají přibližně ročnímu americkému HDP.

0 0
možnosti
RK

Radovan37

10. 7. 2009 8:17
Souhlas a článkem

Je to přesně jak píšete, pane Šnajdr. Není ve Vašem článku nic, s čím bych nesouhlasil. Takže karma.

Osobně bych byl velmi rád, kdyby se Váš názor podařilo skutečně prosadit, v prvé řadě alespoň v samotné ODS.

Nejlepší by byla změna legislativy do té míry, že vláda nesmí (mimo období krize) generovat schodek. Což je sice naivní, ale každý normální podnikatel to takto má nastaveno. Prozatím bych se spokojil spojením australského a britského modelu.

[>-]

0 0
možnosti
TB

tombry

10. 7. 2009 7:52
lákání

A já zas doufám, že se voliči nenechají zlákat Vaším programem zdravotnictví - vše zprivatizovat, vytunelovat a po nás potopa!

0 0
možnosti
RG

darmo

10. 7. 2009 8:15
Re: lákání

Čti si programy sám a sám je zkus pochopit. Nenech si je vykládat levicovými lídry. Rv

0 0
možnosti
ZK

SID09

10. 7. 2009 7:48
Politická proklamace

Z takových odborníků, jako jste vy, je mi na blití. Škoda, že nejde vypráskat tu bandu politických vyžírků v našem zdravotnictví - a nejen v něm.;-O!!

0 0
možnosti
E

editi

10. 7. 2009 7:32
Šnajdře,

podívej se nejdřív na svou minulost. Lotr poučuje druhé a sám čeká, kdy udělá opět malou domů, jako jsi to už udělal.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
MK

2mmmm_2

10. 7. 2009 0:42
Dokud voliči

neuvidí, že se (především !!) uskrovňují "páni nahoře", těžko budou slyšet na to, že by se měli uskrovňovat sami a tlačit k tomu i politické strany. Kapitalizace zisků a socializace ztrát nejde do nekonečna !

0 0
možnosti
RG

darmo

10. 7. 2009 8:22
Re: Dokud voliči

Ano, z psychologického hlediska asi čeští voliči potřebují, aby se uskromnili "páni nahoře". Morálně správné by to taky bylo. Ekonomicky je to prakticky k ničemu. A ano, socializace ztrát je špatná, takže jsem důrazně proti šrotovnému, či jiným pomocem krachujícím firmám. !!

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3510x
Působím jako první náměstek ministryně zdravotnictví. Vystudoval jsem Vysokou školu ekonomickou v Praze, obor finance. Jsem členem ODS. Mezi mé koníčky patří lyžování, squash, turistika a historie. V parlamentních volbách kandiduji na 3. místě kandidátky ODS ve Středočeském kraji.
Jsem spoluautorem výzvy "Nechceme Paroubka prezidentem!"